Ароматний суп з пельменями: одне з улюблених страв

Різне

Не знаю, як у вас, але в моєму холодильнику завжди знайдеться півкілограма соковитих пельменів. Цей запас я постійно поповнюю, оскільки використовую його в різних стравах. А ось і одна з найулюбленіших!

інгредієнти

Вода 2,5 л; Пельмені 250 г; Картопля 150 г; Морква 100 г; Цибуля 80 г; Болгарський перець 70 г; Соняшникова олія 2 ст. л.; Петрушка 20 г; Сіль за смаком; Чорний перець (мелений) за смаком;

Як приготувати ароматний суп з пельменями

Очищену картоплю наріжте середніми брусками. Цибулю з морквою і перцем очистіть і наріжте кубиками. Замість свіжого болгарського перчика можете використовувати заморожений: на суп його не так шкода.

У киплячу підсолену воду пересипте картоплю. Варіть його хвилин 5-7 на середньому вогні. Тим часом обсмажте на розігрітій олії цибулю до прозорості разом з морквою і перцем.

Ця суміш приготується за 4-5 хвилин. Тоді пересипте її до картоплі, доведіть суміш до кипіння. Далі зсипте заморожені пельмені, варіть суп ще 7 хвилин на маленькому вогні. Весь час помішувати.

В кінці приготування додайте в каструлю дрібно рубану зелень, трохи чорного перцю. Вимкніть вогонь, накрийте ємність кришкою. Дайте страві хвилин 10-15 настоятися.

Це дійсно проста страва, яка не претендує на святкові столи і банкети. Але нею можна ситно наїстися, а на підготовку важко витратити більше години. Суп з пельменями – домашня страва на кожен день!

Sharing is caring!