Смачнючий салат на зиму: скільки б банок не зробила – все одно мало!

Події

Дуже смачний салат на зиму, який готується на раз-два-три! Салатик виходить дуже ароматний, свіженький, злегка хрусткий. Можна подавати до будь-якого гарніру або до м’ясом. Заготовлюю такий салат щороку. І щороку роблю на 5 банок більше, але до весни все одно не вистачає, пише Жемчужинка.

Складові:

  • Капуста – 800 г;
  • Солодкий перець – 900 г;
  • Цибуля – 250 г;
  • Помідори – 1 кг;
  • Морква – 350 г;
  • Олія – ​​250 мл;
  • Цукор – 100 г;
  • Сіль – 50 г;
  • Оцет (столовий 9%) – 100 мл.

Приготування:

 

  • Спочатку натираю моркву. Перекладаю в підходящу ємність.
  • Тепер капуста. Нарізаю її тонкою соломкою і відправляю до моркви.
  • Солодкий перець нарізаю соломкою, цибулю півкільцями, помідори – шматочками. Бажано вибирати помідори тверді (можна взяти злегка недостиглі). Відправляю це все до інших овочів.
  • Тепер додаю сіль, цукор, олію і оцет.
  • Акуратно все перемішую і розкладаю по банкам. Банки попередньо стерилізую. Зазвичай «прожарюю» їх в духовці.
  • З цієї кількості інгредієнтів виходить 8 півлітрових баночок. Прикриваю чистими кришками і кладу банки в каструлю (для стерилізації).
  • На дно каструлі обов’язково викладаю рушник. Наливаю теплу воду по плечики банок. Доводжу до кипіння і стерилізую 20 хвилин. Літрові банки стерилізую 40 хвилин.
  • Акуратно дістаю банки з каструлі і відразу закриваю.
  • Перевертаю банки догори дном і накриваю теплою ковдрою. Залишаю так до повного охолодження.

 

Салат відмінно зберігається при кімнатній температурі. Виходить дуже соковитий, шалено ароматний, кисло-солодкий, злегка хрусткий. Смачно з будь-яким гарніром! Часто виручає така заготовка, коли терміново потрібно придумати якусь закуску. Баночку відкрив – і готово!

Смачного! Обов’язково діліться рецептом з друзями!

Sharing is caring!