Риба з помідорами і сиром, запечена в духовці. Соковита і смачна страва для вечері

Кухня

Риба запечена в духовці з помідорами і сиром.Рівне 1

Риба по-грецьки в духовці – це одна з кращих ідей для вечері, до якого підійде практично будь-який гарнір.

Інгредієнти:

1 кг філе риби (за власним смаком)

3 великих помідора або 12 помідорів чері

350 г твердого сиру

½ лимона

4 зубчики часнику

майонез

сіль

свіжа зелень

рослинна олія

ПРИГОТУВАННЯ:

1.Філе риби промити холодною водою і промокнути паперовим рушником. Розрізати рибу на прямокутні шматочки. Трохи посолити (не варто переборщувати). Видавити на рибу половинку лимона.

2.Робимо інші приготування для риби по-грецьки. Потрібно заздалегідь помити помідори і нарізати кубиками. Якщо це помідори черрі, просто розрізати навпіл. Натерти сир на тертці і почистити часник, потім подрібнити його.

3.У посудину покласти помідори, часник, нарізану зелень і половину тертого сиру. Змішати з майонезом (взяти приблизно 300 грамів).

4.Форму для випікання – трохи змастити маслом. Зверху викласти половину суміші з майонезом, на неї рівномірно покласти рибу. Потім прикрити її залишком суміші. Посипати тертим сиром.

5.Поставити рибу-по-грецьки в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

6.Зверху на рибу по-грецьки також можна викласти терту моркву і ріпчасту цибулю, якщо ви любите таке поєднання.Смачного!

Sharing is caring!