Пухкі пампушки з найпростіших інгредієнтів. Готуються легко і просто, а смак словами і не описати. Любов з першого шматочка

Кухня

Пухкі пампушки з найпростіших інгредієнтів. Готуються легко і просто, а смак словами і не описати. Любов з першого шматочка.

Джерело

Інгредієнти:

  • 400 гр борошна (залиште 100 г борошна для поcипки)
  • 250 мл кефіру кімнатної температури (також можна замінити звичайним молоком або взяти 1 частину кефіру і 1 частина води)
  • 1/2 столова ложка сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка цукру
  • дрібка солі
  • олія

Приготування:

Просіяне борошно і змішуємо з усіма сипучими інгредієнтами. Додати кефір і замісити м’яке однорідне тісто. Накрити тісто плівкою, закутати рушником і дати гарно піднятися.

Вимісити тісто, яке піднялось і на посипаній борошном дошці розділити на пару частин. Їх потрібно також накрити рушником і залишити на деякий час підійматися.

З кожної частини робимо “ковбаски”, розрізаємо їх на кружальця. Кожне кружальце розкочуємо і робимо надрізи.

Смажимо в гарячій олії до рум’яної скоринки з обох сторін. Готуються вони дуже швидко – буквально по парі хвилин з кожного боку, особливо якщо тісто ви розкачали тонко.

Пампушки підростуть на сковороді, і стають пухнастими, об’ємними.

Смачного!

Sharing is caring!