Маринована цвітна капуста! Один з найстаріших і смачних рецептів заготовок!

Кухня

Маринована цвітна капуста на зиму – це один з найстаріших і смачних рецептів заготовок.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

капуста цвітна – 4 кг;

морква – 2 шт;

перець болгарський – 4 шт;

селера, зелень, часник, перець горошком, гострий перець.

Для приготування маринаду буде потрібно:

сіль – 1.5 ст.л;

цукор – 2.5 ст.л;

оцет 9% – 30 мл на 1 банку.

Процес приготування

Ділимо капусту на невеликі суцвіття і ретельно промиваємо під проточною водою.

Перець ріжемо невеликими шматочками, моркву – тонкими пластинами.

Банки повинні бути чистими.

У кожну банку кидаємо до смаку гострий перець стручковий, перець духмяний і горошком, різну зелень на ваш смак, часточки часнику.

Укладаємо суцвіття капусти.

Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром, доводимо до кипіння.

У кожну банку вливаємо оцет і заливаємо кип’ятком.

Накриваємо кришками і ставимо на рушник в каструлю, доливаємо воду і стерилізуємо на невеликому вогні 8 хвилин – 1 літрова банка, 2 літрова – 10, 3 літрова – 15 хвилин.

Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Смачного!

Джерело

Sharing is caring!